Aoife sa Chistin: Sailéad Halloumi gridille

Na comhábhair

½ sealbhacán uisce (750g), gearrtha

2 seallóid, gearrtha

100ml Íle olóige

½  sú líomóide agus a craiceann

Salann agus piobar

75g Grabhróga aráin

2 clóbh gairleoige, gearrtha go mín

½ sillí, gearrtha go mín

2 bsp capras, gearrtha go mín

50g almóinn, scilte

Brobh mismín

300g Halloumi, gearrtha ina shaighdiúirí

Gearr an mealbhacán – cnapáin bheaga atá ag teastáil.

Cuir na cnapáin mhealbhacáin isteach i mbabhla leis na seallóidí. Cuir an sú líomóide, 4 bsp íle olóige, an salann agus an piobar leis an mealbhacán agus seallóidí. Clúdaigh agus cuir isteach sa chuisneoir go ceann 20 nóiméad.

Na grabhróga aráin

Téigh an chuid eile den íle olóige i bhfriochtán. Frioch na grabhróga aráin san íle go mbeidh dath órga orthu. Cuir an ghairleog, an sillí agus na caprais leis seo agus cócaráil go ceann aon nóiméad eile. Ansan, caith isteach na halmóinní. Bain den dteas é.

Clúdaigh an Halloumi le braoinín beag íle olóige agus téigh grideall agus dathaigh an cháis – cúpla nóiméad an taobh. Measc an meascán mealbhacáin agus an meascán grabhróg le chéile. Caith an mismín stracaithe in airde air sin.

Cuir isteach i bpláta mór groí é. Dein an cháis agus an craiceann líomóide a leathadh in airde ar an meascán. 

Neam neam!