Aoife sa Chistin: císte brioscaí seacláide

Na comhábhair:

400g seacláid dhorcha 
2 ubh 
1 bsp siúcra
225g im leáite
2 bsp rísíní, dein na rísíní a bhogadh in uisce
½ tsp fanaile
225g brioscaí (Digestives briste) 

Stán aráin 12.5 x 20.5cm (5 x8) líonta le scannán cumhdaithe.

Bíodh pota uisce te ar siúl íseal ar an sorn. Leáigh an tseacláid in airde ar an bpota. Buail suas na huibheacha agus an siúcra le chéile i bpróiseálaí bídh go ceann cúig nóiméad nó go dtí go mbeidh an toirt dúbáilte. Measc isteach an t-im leáite. Ansan measc isteach an tseacláid, na rísíní agus na brioscaí. 

Cuir an t-iomlán isteach i stán aráin agus clúdaigh leis an scannán cumhdaithe é. Fág sa chuisneoir é go ceann trí uair a chloig nó thar oíche.