Aoife sa Chistin: Faoiste Sheacláide agus Chuimín

Na comhábhair:

150g seacláid (55% cócó), gearrtha go mín
550ml uachtar dúbailte
500ml siúcra mín
75g glúcós
1tsp síolta cuimín

Teirmiméadar
Stán bácála (1cm domhain)

Téigh an t-uachtar, an siúcra agus an glúcós i bpota ar theas breá íseal. Corraigh an meascán agus lig dó beiriú go mall. Bain úsáid as teirmiméadar chun an teocht a léamh. Téigh go 118ºC agus bain ón dteas. Corraigh isteach an tseacláid agus na síolta cuimín. Buail an t-iomlán le chéile go ceann dhá nóiméad. Líon an stán bácála le scannán cumhdaithe. Doirt amach an fhaoiste i stán bácála agus lig do fuarú go ceann uair an chloig nó dhó. Agus an fhaoiste cruaite, gearr í.