Picil Chúcamar
Na Comhábhair
3 Chúcamar
225g Siúcra
150ml Fínéagar
1sp Salann
1sp Finéal nó lus mín, gearrtha go mín
Téigh an siúcra agus an fínéagar i bpota go dtí go mbíonn an siúcra leáite. Gearr na cúcamair ina sliseanna fíorthanaí. Is fearr maindilín nó próiseálaí bídh a úsáid chuige seo.
Cuir na cúcamair sliste isteach i mbabhla agus cuir an salann tríothu. Fág an meascán go ceann uair a chloig. Cuir an siúcra leáite agus an fínéagar leis na cúcamair saillte. Caith isteach an finéal nó an lus mín. Cuir an meascán isteach i bpotaí steirilithe.
Picil Oinniún Dearg
Na Comhábhair
1kg Oinniún dearg
225g Siúcra
150ml Fínéagar
1sp Salann
1sp Síolta mustaird
Téigh suas an siúcra, an fínéagar agus na síolta mustaird i bpota go dtí go mbíonn an siúcra leáite. Gearr na hoinniúin ina sliseanna fíorthanaí. Is fearr maindilín nó próiseálaí bídh a úsáid chuige seo. Cuir na hoinniúin sliste isteach i mbabhla agus dein iad a mheascadh leis an salann. Fág an meascán go ceann uair a chloig. Cuir an siúcra leáite agus an fínéagar leis na hoinniúin saillte. Cuir an meascán isteach i bpotaí steirilithe.