Aoife sa Chistin: Tagliatelle le piardóga agus cloicheáin

Na Comhábhair

250g piardóga, déanta roimh ré
250g cloicheáin, déanta roimh ré
1 oinniún
2 clóbh gairleoige
1 tbsp íle olóige
½ gloine fíona báine
200ml passata
1tsp síolta lus an choire
1tsp síolta cuimín
200ml uachtar
½ brobh peirsile 
400g tagliatelle

An t-anlann

Cuir sliogáin na bpiardóg agus na gcloicheán agus íle olóige isteach i bpota. Bris iad fad is atá siad ag téamh. Cuir an t-oinniún, an ghairleog agus na spíosraí leis na sliogáin agus lean ort á gcócaráil ar theas íseal go ceann cúig nóiméad. 

Ansin, cuir an fíon bán agus an passata leis agus fág faoin teas é go ceann cúig nóiméad eile. 

Dein an meascán a scagadh. Cuir an t-uachtar leis an leacht a bheidh fágtha. Sin an t-anlann déanta.

Cócaráil an tagliatelle. 

Measc na piardóga agus na cloicheáin isteach san anlann. Ansin, caith isteach an tagliatelle leis an meascán.

Maisigh an t-iomlán le brobh peirsile.

SCÉALTA EILE