Is as cathair na Gaillimhe ár gcócaire óg, Evan O’Ceallaigh, fear a bhfuil neart taithí sa gcistin aige ainneoin nach bhfuil sé ach 23 bliain d’aois. Chaith sé seal i gcuid de na bialanna is fearr in Éirnin agus thar lear agus tá a chaifé féin aige, The Bare Pantry Café, i gcathair na Gaillimhe anois. Tá a shraith cócaireachta féin aige ar YouTube ina gcuireann sé agallamh le cócairí éagsúla in Éirinn.
Bricfeasta le BLOC — Tósta Francach le compóit rúbarb
Na Comhábhair
300ml Bainne
2 Ubh
1 Spúnóg Mhór Siúcra
Leathspúnóg bheag fanaile
50g Plúr
50g Siúcra
1 Craobh Rúbarb
1/2 Oráiste
3 Spúnóg Mhór Siúcra
Miontas
Iógart nádúrtha
Siúcra reoáin
An tOideas
Buail an bainne, na huibheacha, siúcra & fanaile
Cuir an t-arán ar maos sa mheascán
Measc an plúr & an siúcra agus doirt an meascán seo ar an arán
Leáigh an t-im agus cuir an t-arán ann nuair a bheidh sé te go dtaga dath air
Cuir tuilleadh den mheascán plúir ar an taobh eile den arán agus iompaigh iad
Déan slisíní den rúbarb
Cuir an siúcra ar an bpan agus lig dó caramalú
Cuir an rúbarb and sú oráiste isteach leis
Bruith ar feadh 10 nóiméad é go mbeidh sé tiubh
Cuir an t-arán ar phláta agus an meascán den rúbarb, iógart agus miontas os a chionn.
ITH É